De rijschool van Amsterdam en omgeving! 020-6148660

Praktijkexamen

Het praktijkexamen duurt ongeveer 55 minuten. Zorg ervoor dat je op tijd bent. Dit zorgt voor een rustige houding voor je examen. Je bepaald zelf of je wilt dat de rijinstructeur meerijdt.

Je maakt kennis met je examinator. Die geeft je een korte uitleg over het examen. Jullie bespreken samen het formulier zelfreflectie. Na afloop van je examen zul je deze wederom bespreken.

Je ID wordt gecontroleerd, dus niet vergeten! Daarnaast controleert hij of je geslaagd bent voor je theorie. Je gaat een oogtest doen op het parkeerterrein. Je leest een kenteken op een afstand van ongeveer 25m. Hij stelt je daarna een aantal vragen. Je kan je hierop voorbereiden. Hij vraagt je bijvoorbeeld over je dashboard.

De rit begint… Spannend! Wees kalm en rijd zoals je normaal gesproken rijdt tijdens je rijlessen. De rit zal ongeveer 15 minuten duren. Je wordt getest op hoe veilig en zelfstandig je kan rijden. Houd goed rekening met andere weggebruikers.

Toet onderdelen praktijkexamen

  • in- en uitvoegen
  • rijden op kruispunten en rotondes
  • kijkgedrag
  • of je goed voorrang verleent
  • inhalen
  • bijzondere verrichtingen
  • je beheersing van de auto

Je hoort direct na het examen dat je geslaagd bent. Bekijk de onderstaande video’s voor ondersteuning!

Rijschool in Amsterdam & omgeving

Rijschool in Amsterdam en omgeving

Alle regio’s rondom Amsterdam (+10km).

Twijfel je of wij ook in jou regio rijden? Aarzel niet en neem contact op, we staan je graag te woord voor alle vragen omtrent het rijbewijs.

Amsterdam-Centrum Amsterdam-Noord
Amsterdam-Westpoort Amsterdam-West
Amsterdam Nieuw-West Amsterdam-Zuid
Amsterdam-Oost Amsterdam-Zuidoost
[/db_pb_gallery]

Molly van Scherpenberg

Hakim heeft gezorgd dat ik in een keer mijn examen voor auto heb gehaald. Hakim geeft lessen op maat en luistert goed naar je wensen. Het was altijd erg gezellig in de auto en ik heb veel met en om hem kunnen lachen. Je kunt Hakim vertrouwen, hij wilt je zo goed mogelijk klaarmaken voor het examen.

[/db_pb_slide]

Imad Teghadouini

Met heel veel plezier motorrijles gehad bij Hakim van rijschool Nieuw Amsterdam. Hakim is een topper! Geduldig, motiverend en een top gozer! Ik ben in 1 keer geslaagd voor mijn AVB en AVD. Ik raad Rijschool Nieuw Amsterdam absoluut aan!

[/db_pb_slide]
[/db_pb_slider]

Snel aanmelden voor een proefles?

De rijschool van Amsterdam en omgeving. Meld je nu aan!

*Bekijk hier de voorwaarden