De rijschool van Amsterdam en omgeving! 020-6148660

Hoe gaat het theorie examen?

Spannend! Je gaat je theorie examen afleggen. Hoe gaat dat eigenlijk?

Je meld je aan op de CBR locatie en meld je aan bij de aanmeldzuil. Items zoals je telefoon of Apple watch moet je achterlaten in je eigen locker. De lockers zijn vaak in de wachtruimte te vinden. Op het oproepscherm kan je zien wanneer jij je kunt aanmelden bij de balie ‘start theorie-examen’. Deze is naast de examenzaal. De persoon achter de balie checkt jouw ID bewijs en wijst een tafel aan waar jij je examen gaat afleggen.

We raden je aan om minstens 15 min van tevoren aanwezig te zijn. Vergeet niet een geld ID bewijs mee te nemen en je reserveringsnummer bij de hand te hebben. Je zit aan je examentafel. Je legt je ID bewijs op tafel en voert je reserveringsnummer in. Controleer al je gegevens en dan kies je op start. Er volgen instructies op het scherm. Deze volg je uiteraard.

Het theorie-examen maak je op een touchscreen. Lekker modern. Het theorie-examen duurt ong. 20 tot 30 min. Je begint het examen met een uitleg en een oefenvraag om er even in te komen en om te zien hoe het werkt.

Dan pas begint je examen echt. Zoals je weet bestaat het examen uit meerkeuzevragen. Er zijn tijdbalken voor elke vragen. Als je niet op tijd antwoord, wordt je antwoord automatisch fout berekend. Helaas kun je niet terug naar de vorige vraag tijdens je examen.

Driedelige toets

Vanaf januari 2020 gaat het theorie-examen bestaan uit 3 onderdelen, namelijk:

 1. Gevaarherkenning – gaat over het herkennen van gevaar en wat je moet doen in een situatie.
 • Het onderdeel gevaarherkenning bestaat uit 25 vragen, hiervan moet je 13 of meer vragen goed beantwoorden.
 1. Kennis – hier laat je zien dat je feiten en regels kunt herkennen en benoemen
 • Het onderdeel kennis bestaat uit 12 vragen, hiervan moet je 10 of meer vragen goed beantwoorden.
 1. Inzicht – hier laat je zien dat je regels kunt toepassen en juiste beslissingen kunt nemen.
 • Het onderdeel inzicht bestaat uit 28 vragen, hiervan moet je 25 of meer vragen goed beantwoorden.

  Een Individueel begeleid theorie-examen

  Deze maak je in een ruimte onder begeleiding van een medewerker van CBR die daarvoor is getraind. De inhoud is hetzelfde. Er wordt nu ook voorgelezen indien je dat wilt. De medewerker kan ook de vragen voorlezen als je dat wilt.

  Tolkexamen

  De tolk kan de vraag en antwoord voor jou vertalen. De tijd wordt door de medewerker in de gaten gehouden. Dit is alleen voor de verkeersvragen.

  Extra tijd

  Het kan zijn dat je dyslexie hebt en meer tijd nodig hebt tijdens het examen. Je krijgt in totaal 15 extra minuten. Dit geldt alleen voor het verkeersonderdeel. Dit kost helaas wel extra kosten.

  Geslaagd of gezakt?

  Na de toets zie je meteen je uitslag op het scherm. Je kan klikken op de fout beantwoorde vragen. De uitslag wordt binnen 24 uur naar jouw e-mail gestuurd. Je uitslag is 1,5 jaar geldig.

  Rijschool in Amsterdam & omgeving

  Rijschool in Amsterdam en omgeving

  Alle regio’s rondom Amsterdam (+10km).

  Twijfel je of wij ook in jou regio rijden? Aarzel niet en neem contact op, we staan je graag te woord voor alle vragen omtrent het rijbewijs.

  Amsterdam-Centrum Amsterdam-Noord
  Amsterdam-Westpoort Amsterdam-West
  Amsterdam Nieuw-West Amsterdam-Zuid
  Amsterdam-Oost Amsterdam-Zuidoost
  [/db_pb_gallery]

  Molly van Scherpenberg

  Hakim heeft gezorgd dat ik in een keer mijn examen voor auto heb gehaald. Hakim geeft lessen op maat en luistert goed naar je wensen. Het was altijd erg gezellig in de auto en ik heb veel met en om hem kunnen lachen. Je kunt Hakim vertrouwen, hij wilt je zo goed mogelijk klaarmaken voor het examen.

  [/db_pb_slide]

  Imad Teghadouini

  Met heel veel plezier motorrijles gehad bij Hakim van rijschool Nieuw Amsterdam. Hakim is een topper! Geduldig, motiverend en een top gozer! Ik ben in 1 keer geslaagd voor mijn AVB en AVD. Ik raad Rijschool Nieuw Amsterdam absoluut aan!

  [/db_pb_slide]
  [/db_pb_slider]

  Snel aanmelden voor een proefles?

  De rijschool van Amsterdam en omgeving. Meld je nu aan!

  *Bekijk hier de voorwaarden